Tervetuloa eduskunnan lähiruokakerhon järjestämään paneelikeskusteluun Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon (Arkadiankatu 3) keskiviikkona 8.2.2017, klo 11-13.00.
Lihantuotanto on suomalaisen elintarviketeollisuuden suurin toimiala, tuoden työtä ja toimeentuloa koko maahan. Viime aikoina on käyty runsastakin keskustelua kotimaisen lihantuotannon kannattavuudesta sekä kotimaassa ja ulkomailla tuotetun lihan eroista. Suomalainen lihantuotanto pitäisi nostaa näkyväksi osaksi ruokakeskustelua. Siksi on tarkoituksenmukaista, että päätöksentekijöillä on ajantasaista ja oikeaa tietoa suomalaisesta lihantuotannosta.
OHJELMA
Klo 11.30: Tervetulosanat, kansanedustaja Anne Kalmari (kesk)
Panelistien alkupuheenvuorot:
- Emeritusprofessori Eero Puolanne
- ETT:n toiminnanjohtaja Pirjo Kortesniemi
- Dosentti ja ruokatrenditutkija, Helsingin yliopisto Piia Jallinoja
- MMM:n neuvotteleva virkamies Pekka Sandholm
- Tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan puheenjohtaja Olli Peltoniemi
Eduskuntaryhmien kommenttipuheenvuorot:
- Ritva Elomaa (ps)
- Johanna Karimäki (vihr)
- Sari Sarkomaa (kok)
- Jari Myllykoski (vas)
Paneelikeskustelu, moderaattorina Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa
Klo 13: Tilaisuus päättyy
Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 3.2. mennessä: eeva.harjula@eduskunta.fi